Със силна игра на капитана Тодор Стойков през първото полувреме и без двама от основните състезатели националният ни тим разби безпроблемно Кипър със 103:61 във втория си мач от турнира за Наградата на София. Стойков игра само през първите 20 минути, като завърши с 13 точки, от които 3 тройки. Треньорът Пини Гершон обаче реши да даде почивка на капитана преди утрешния тежък мач с Черна гора. Гершон реши да запази също Филип Виденов и Стефан Георгиев- Торо, които дори не бяха съблечени по екип за днешния двубой.

Кипърците се представиха доста по-бледо от първата среща, която изиграха с България в София и не оказаха особена съпротива на баскетболистите ни. Преднината на домакините в зала „Универсиада” дори достигна 42 точки, а на почивката резултатът бе 55:21.

През второто полувреме добре се включи Станислав Славейков, който реализира 12 точки, колкото вкара и Димитър Ангелов. Двамата младоци в състава Чавдар Костов и Божидар Аврамов отново получиха доста игрови минути от Пини Гершон, съответно 18 и 14, като отбелязаха по 9 и 4 точки.

Селекционерът остави на пейката тази вечер още Андре Оуенс, Бойко Младенов, Христо Николов и Александър Янев.

Националният ни тим по баскетбол излиза утре от 20.45 часа срещу Черна гора, който днес победи след продължение Беларус.