Добрата игра и победата над Босна и Херцеговина в петък показаха, че баскетболистите от националния отбор за мъже на България имат хъс и сърце за успехи. Ден по-късно те показаха и друго – че освен непримирими, сърцата им са изпълнени и с доброта, пише официалният сайт на родната централа.

Днес, рано сутринта, българският тим замина за Франция, където утре, 3-и декември от 20:00 часа българско време в Лимож излиза срещу домакините. "Петлите" вече си осигуриха участие на Световното първенство в Китай, след като победиха Чехия в петък.

Въпреки умората от мача срещу Босна и напрежението от предстоящия важен сблъсък срещу Франция, националите Александър Янев, Станислав Ваклинов и Цветомир Чернокожев намериха сили да се включат в проява в рамките на Европейската баскетболна седмица Спешъл Олимпикс България.

Заедно с други играчи от българските отбори в НБЛ като Асен Великов, Александър Милов, Георги Боянов и др. и съвместно с Ресурсен център София град, баскетболистите се включиха в  баскетболен турнир за децата с увреждания.

Националите участваха и в още една благотворителна инициатива. Те дариха екип на България с автографи на всички герои от мача срещу Босна и Херцеговина за търга, който набира средства за лечението на Божи и Марти. Двете деца са с детска церебрална парализа, която може да бъде излекувана след скъпо струваща операция.