Групата на женския национален отбор по баскетбол на лагер-сбора в Русе преди допълнителните евроквалификации постепенно се попълва. С два дни закъснение към подготовката се присъедини една от липсващите състезателки - Зорница Костова. Наталия Топалова обаче е оправдала отсъствието си с лични проблеми и е получила разрешение от селекционера Николай Боруков да пристигне в Русе едва на 2 януари - само два дни преди първия мач на националките ни срещу Украйна, съобщава bulgarianbasket.com.

Женският тим на България започна тренировки в русенската зала "Дунав" миналия петък с група от само 8 състезателки, след като от 15-те повикани от Боруков две (Евелина Гунева и Жаклин Златанова) се явиха с тежки контузии и след прегледи бяха освободени, на други две (Димана Макариева и Гергана Славчева) им бе дадена отсрочка за пристигането от Италия, американката Ноел Куин пристигна в събота, а Костова и Топалова изненадващо отказаха да започнат лагера с останалите.

За Ноел Куин всичко мина по предварителния план - още вчера тя се включи в тренировъчните занимания и започна да се адаптира към обстановката и тима "по бързата процедура". С присъединяването на Костова момичетата стават 10, което най-после даде възможност на Николай Боруков и за нормални упражнения.

С очакваното пристигане от Апенините на Макариева и Славчева вече ще се събере и пълен състав от 12 баскетболистки.