Женският ни национален отбор по баскетбол надделя драматично с 60:58 над университетския тим на Русия в контролна среща, играна в Самоков. Студентския състав на Сборная пристигна в България вчера и контролните срещи с нашите националки са последна проверка преди старта на Универсиадата на 1-ви юли. Двата отбора ще изиграят още две срещи помежду си. Първата е утре от 18:30 часа, а втората в неделя, отново от 18:30.

Срещата беше оспорвана от самото начало, като нито един от двата отбор не успя да се откъсне с по-голяма разлика от 6 точки. Над всички беше крилото Жаклин Златанова, която отбеляза 16 точки и овладя шест борби за 28 минути игра. Много добре се включи гардът на Берое 07 Нели Пашева, завършила с 11 точки, а с девет точки и шест борби се отчете Веселка Тодорова.

За рускините Данилочкина записа 11 точки, а Черепанова добави девет.

Лагерът в Самоков е втори за Хосе Мария Бусета и неговите момичета това лято. Испанският специалист заведе на подготовка следните състезателки: Ева Гунева; Елена Янкова; Златина Калоферова; Цветелина Герасимова; Лилияна Илиева; Веселка Тодорова; Димана Георгиева; Жаклин Златанова; Роксана Йорданова; Ралица Нанева; Радмила Нешева; Зорница Костова; Анета Митева; Нели Пашева; Мария Желязкова.