В баскетболната ни федерация продължават да чакат решението на френските си колеги по случая „Евтимови”. Братята Васил и Илиян, синове на един от големите ни баскетболисти от близкото минало Илия Евтимов имат френски паспорти, но още от миналата година е известно желанието на националния ни селекционер Пини Гершон да може да ги използва в състава на България на предстоящото Европейски първенство в Полша през септември.

И двамата братя от своя страна не крият, че и тяхното желание е подобно, но вече имат френски паспорти. По-големият брат Васко Евтимов дори е носил екипа на Франция на шампионат на Стария континент по баскетбол.

Ръководството на баскет-централата ни обаче от месеци е в контакт с френската федерация и след назначаването на новия старши треньор на местната селекция Венсан Коле, се изчакваше именно неговото решение – има ли намерение да разчита на родените в България състезатели – Васил и Илиян Евтимови или не. Отговорът му се очаква до края на днешния ден, поне ако се вярва на обещанията от френска страна. След въпросното становище, окончателно решение по случая ще може да обяви официално и ФИБА.