Ръководството на баскетболната ни федерация планира да направи опит да спаси отношенията си с бившия ни национален селекционер Пини Гершон. За такъв вариант намекна президентът Михаил Михов преди заседанието на Управителния съвет на родната централа. Според Михов в момента във федерацията подготвят официално писмо, с което да поканят трикратния шампион на Европа на разговори в България. Босът на баскет-федерацията не искал да се разделя с Гершон с недоразумения. Въпреки, че миналата седмица самият Пини обяви решението си да прекрати ангажиментите си към бг-баскета и сподели разочарованието си от последните действия на родната централа, Михаил Михов има намерение да пробва затопляне на отношенията.

„Все още не сме се разделили с Пини. Днес ще му изпратим официално писмо с покана за среща в удобно за него време. Ако е имало някакви недоразумения с комуникацията, искаме да ги изчистим, защото той винаги е потенциален треньор на България”, казва Михаил Михов пред Нова телевизия и добавя: „При избора на нов треньор на националния ни тим Пини Гершон е първият избор.”

Михов признава още, че е разговарял със сръбското светило в баскетбола Светислав Пешич още преди да се разбере окончателното решение на Гершон, като е говорено и с други специалисти. Босът на бг-баскета потвърждава, че Пешич ще е само консултант на федерацията що се отнася до треньорите и младите играчи.

Не е ясно обаче доколко всъщност е сериозен проблемът с комуникацията между Пини Гершон и родната централа, защото след като в края на миналата година израелецът с български паспорт напразно очаквал обаждане от България, а в последствие обяви решението си, 58-годишният специалист е останал безмълвен при телефонните повиквания на хора от федерацията.

Пини Гершон в момента е в Атина със своя Макаби Тел Авив, където довечера има мач срещу местния Маруси от Евролигата.