Макар да е ясно, че нов договор с Пини Гершон няма как да бъде подписан днес, ръководството на баскетболната ни федерация се надява да постигне принципно споразумение със селекционера за ангажиментите му начело на мъжкия ни национален тим. Гершон е в София от сутринта, а довечера се очаква да проведе разговор с президента на родната централа Михаил Михов и изпълнителния директор Георги Глушков.

Михов планираше да пътува до Израел в началото на ноември, но треньорът на Макаби Тел Авив се съгласи сам да дойде у нас за преговори.

„Иска ни се постигнем съгласие по основните въпроси”, сподели само преди срещата си с Гершон Михаил Михов. Окончателна яснота по това дали Пини ще води националния отбор на България и занапред ще има най-вероятно до януари, когато е жребият за предстоящите евроквалификации.

58-годишният израелец вече заяви, че иска да продължи да помага на българския баскетбол, но не е казал твърдо под каква форма. Гершон, който се възползва от седмицата прекъсване в програмата на Евролигата, където има ангажименти с Макаби, ще остане два дни в София.