Старши треньорът на мъжкия ни представителен тим по баскетбол Росен Барчовски призна, че по време на жребия за Евро 2011 за България е било най-драматично изтеглянето на отборите в група А. „Беше драматично, когато теглеха група А, коментира Барчовски пред официалния сайт на родната централа. „Удовлетворени сме. Попаднахме в група с победими отбори. И Грузия, и Белгия, и Украйна са преодолими отбори, които можем да победим. И Словения и Русия не са от класата на Испания, Турция. Така че сме удовлетворени”, каза още Росен Барчовски от Литва.

Любопитен факт е, че изтеглените съперници са съвпаднали с почти пълна точност с прогнозите на президента на баскетболната ни централа Михаил Михов. „Познах всички без Словения”, заяви Михов.

България бе в квалификационна група за Европейското първенство именно с Грузия и Белгия, като завърши на трето място. Белгийците бяха първи, а грузинците - втори. Националите записаха победа у дома и загуба навън срещу Белгия (92:81, 69:74) и две загуби от Грузия (83:94. 79:83).