Старши треньорът на Балкан Ботевград Небойша Видич заяви след прекратения втори мач от финалната серия в мъжкото ни баскетболно първенство, че случилото се е организирано.

"Не мисля, че всички искаха това да бъде баскетболен мач. След това, което се случи феновете по незнайни причини искаха да влязат в нашата съблекалня. Има виновни хора за това. Има и съучастници. Съучастници сте и вие. Наричам някои неща с истинските им имена, а вие и хората в българския баскетбол не правят това. Тук трябва да има някой, който е отговорен. Да видим, дали тук в държава от Европейския съюз има такава отговорност. Това ме потриса. Страшно е. Да ни казват да се покрием като ни плюят", коментира сръбският треньор след като решението за преиграване бе обявено.

"Идвам от държава, в която има подобни проблеми, но там се изпразва част от трибуната, където има проблем. Защо да изпразват залата от фенове, които подкрепят тима си? Това са роднини. А другото са фенове, за които се знае защо са дошли. Наричайте нещата с точните им имена. Защо не бяха от другата страна като в първия мач. Целият ми костюм беше оплюват, имаше хвърлени бутилки, балони пълни с брашно и вода, които предадохме на делегата. Това е организирано. Това не са фенове, които са дошли да гледат баскетбол. Ясно е какво се случи и защо. Само казвам да видим дали има някой, който ще понесе отговорност за случилото се. В един момент разбира се напрежението ескалира", заяви още Видич и добави:

"След мача в Пловдив на полуфиналите казах, че съм се почувствал като в Камбоджа, сега се извинявам на хората в Камбоджа.