Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол Росен Барчовски даде мнението си след победата срещу Норвегия с 91:69. С успеха в "Арена Ботевград" България оглави групата си в предквалификациите на ЕвроБаскет 2025.

"Получиха се нещата, освен тактически и желанието. Раздадоха се, дадоха всичко, което могат, особено в защита. Не искам да се връщам към първия мач, проспахме го по една или друга причина. Така или иначе трябва да спечелим в Австрия. Вървим нагоре, израства отборът. Целият фокус ще ни бъде в сряда, това е ясно", сподели той след срещата с Норвегия.

"Трябва да се отбележи и играта на Лъчо Димитров, успя да спре техния основен гард, който в Норвегия ни вкара 27 точки. Не обичам да споменавам имена. Не се виждат много точки от Коди, но се вижда добра игра в защита", допълни треньорът.

"Имаме потенциал, не мога да гледам днешния мач, разбира се, че ще ни трябват няколко лесни коша на бърза атака. Имаме само една тренировка, няма с тренировки да оправим нещата. Бърза атака без защита не може. Как ще има подценяване? Изключено. Това е невъзможно, ще подходим сериозно" завърши Барчовски.