Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол Росен Барчовски заяви след успеха над Австрия в европейска квалификация, че най-трудното в мача е било съставът да преодолее шока от поражението в Норвегия по-рано през седмицата.

"Най-трудно беше да преодолеем психологическия шок от загубата в Норвегия. Това, че не играхме добре в Норвегия е повече от ясно. Имаше много критики и то справедливи, но имаше и страшно много злобни нападки, с които аз съм свикнал, но това се отразява на момчетата. Ние всички сме българи в края на краищата. Това беше най-големият проблем и се отрази на играта ни дълго време. Имахме много пропуснати стрелби от разстояние, но след това се поуспокоихме малко", коментира Барчовски минути след края на мача в Ботевград.

"Подобрихме 20 % от играта си в защита спрямо мача с Норвегия. Тук се играе за победа, но и за разлика. Има потенциал в много от играчите. Това е първата стъпка, а сега имаме една седмица да се подготвим за мача с Норвегия", допълни старши треньорът на България.