Преди почти 10 години един баскетболен тим спечели любовта на привържениците на ЦСКА и зае специално място в сърцата на „червените“ фенове. Женският баскетболен тим на ЦСКА или „Червените ангели“, както станаха популярни момичетата от състава воден от треньора Георги Божков не само стана шампион и носител на Купата на България през сезон 2006/2007, но и триумфира в женската Адриатическа лига.

Някои от тогавашните баскетболистки на ЦСКА играят в българското първенство, други в чужбина, а трети вече поеха по различен път.

Едно от момичетата, които заслужено бяха наречени „червените ангели“, Лиляна Илиева смени баскетболния с модния свят. Открихме Лили в слънчева Малта, където бившата баскетболистка съчетава работата в един от най-добрите фризьорски салони „G Salon” с колегите си София Георгантас и Михалис Георгантас, с нелеката роля на модел в агенция „Super Nova” , с директор Мариса Грима.

източник: Личен архив

„Имам много хубави спомени от годината прекарана във женския баскетболен отбор на ЦСКА. Това беше много силен сезон, в който спечелихме три купи, което е едно от нещата, които не съм постигала с друг отбор“, споделя Лили Илиева, която след това подписва в Италия, където играе няколко години.

„Не беше трудно, дори в началото. Бях приета много добре от момичетата в отбора на Флоренция. Нещата, които ме впечатлиха и които ще запомня са хората, града, в който живеех и опита, който натрупах докато играех там“, добавя тя.

Тежка контузия слага край на състезателната кариера на Лиляна Илиева и започва нейният път, свързан с модата.

„След като се контузих, реших да започна да се заминавам с мода. Взех това решение благодарение на приятели и роднини, които ме подкрепиха. Все още съм нова във модния бизнес, но за периода, в който започнах да се занимавам с това, имам много нови запознанства и се отварят врати, чрез които имам възможност за професионално развитие. Целта ми във всяко мое ново начинание е да вървя към върха“, категорична е екс-баскетболистката на ЦСКА.

източник: Личен архив

На въпрос, дали има нещо, за което съжалява от времената като професионален спортист, Лили отговаря: „Съжалявам, че не заминах по-рано в чужбина, за да се реализирам.“

А за българския баскетбол в момента, Лиляна Илиева казва: „Баскетболът във България е доста по-различен от този в чужбина. Тренировъчният процес в чужбина протича доста интензивно и има много повече методи за тренировки. Ако това започне да се прилага в България, ще имаме по-добри резултати.“

За позитивите от баскетбола, Лили е категорична, че и сега той продължава да помага с дисциплината, на която учи, с увереността, комуникацията с различни хора и това човек да постига целите си.

източник: Личен архив