Женският баскетболен тим на ЦСКА стъпи на трона на Адриатическата лига, след като детронира миналогодишния шампион Шибеник Джоли с 73:67(21:11, 12:17, 21:22, 19:17) точки във финала на турнира, игран в зала „Универсиада”. Повече от 2000 зрители, сред които и президентът на България Георги Първанов, видяха, как „червените” първо повеждат с 13 точки във втората четвъртина, а след това изостават с две в третата. На почивката резултатът бе в полза на българките 33:28, а след третата част ЦСКА водеше с 4 точки – 54:50.

В последните 10 минути играта бе изключително нервна и някои от баскетболистките на ЦСКА напуснаха за 5 лични нарушения, но въпреки това те показаха здрави нерви и удържаха преднината си за крайното 73:67.

Със спечелването на Адриатическата лига ЦСКА заслужи място в Евролигата за следващия сезон, по думите на шефа на турнира Роман Лисац, който бе сред зрителите в зала „Универсиада”.

Най-полезен играч на турнира стана Латаша Байерс от „червените ангели”. Още една баскетболистка на ЦСКА взе индивидуална награда, даже две. Американката Тифани Джонсън бе обявена за най-добър защитник и най-добър борец под кошовете. Наградата за най-много асистенции отнесе друга българка – Диана Найденова, само че в екипа на Госпич. А реализатор номер 1 е Олга Масилионене.

Наставникът Георги Божков не скри радостта си от триумфа. „Супер победа. Спечелихме Адриатическата лига още първия сезон. Не знам, какво повече можем да искаме. Всички дадоха това, което очаквах от тях”, каза треньорът.

Баскетболистката на ЦСКА Теодора Петрова сподели, че все още не може да осъзнае случилото се. „Нямам думи. Все още не мога да осъзная, какво направихме. Изключително много искам да благодаря на публиката, която беше с основен принос за успеха ни. Не мога да опиша колко съм радостна, защото успяхме да победим в този турнир, при това пред наши зрители”, заяви гардът на "червените".