Александър Везенков беше в основната на успеха на Олимпиакос срещу лидера Барселона със 73:66 в последния мач на тима от редовния сезон на Евролигата по баскетбол за мъже. Българският национал реализира 13 точки пред близо 9 хиляди фенове в залата на гръцкия гранд.

"Казах през сезона, че имаме 13 или 14 играчи, които са готови да играят всеки мач. Знаехме, че имаме някои проблеми през седмицата и не можехме да тренираме много, но всеки отбор преминава през този процес. Играхме срещу най-добрия тим в редовния сезон. Знаехме, че са много добри в защита и в атака, но ги ограничихме до 66 точки. Мисля, че играхме страхотно в защита. Но най-важните срещи започват сега и имаме много неща за подобрение", каза Везенков след двубоя.

БГНЕС
12 снимки

Старши треньорът Йоргос Барцокас също беше щастлив от победата.

"Срещу такъв опитен отбор беше фантастично представяне, особено в защита през второто полувреме. Въпреки че пропуснахме много наказателни удари и открити кошове, успяхме да спечелим този мач. Показахме характер и още веднъж доказахме, че сме добър отбор. Това не беше толкова важен мач за класирането, но искахме да завършим с победа пред нашите фенове тук. Показахме една истинска битка и много физическа издръжливост", заяви Барцокас.