Силните мачове на баскетболния Олимпиакос продължават и гръцкият гранд се наложи като гост на Баскония с 85:80 точки във втория кръг от Евролигата.

Олимпиакос дели първото място в класирането с Фенербахче, сле като тръгна с две победи от две гостувания.

Александър Везенков игра 15 минути, повечето от тях в решителната последна част. Първия си кош в мача вкара три минути преди края, но в ключов момент, в който Баскония бе на щурм към обрат, и след това добави още две точки на сметката си, пише bgbasket.com.

Испанците обаче продължиха да натискат и Василис Спанулис направи шокираща грешка, като позволи на Венсан Поарие да му открадне топката и да забие, за да свали до три точки разликата с минута до сирената. След размяна на кошове обаче Олимпиакос запази минимална преднина, а Торнике Шенгелия пропусна тройка, с която да даде един финален шанс на своите.

Преди тези драматични последни минути Олимпиакос водеше убедително и много уверено, като още на почивката имаше аванс от 50:39, и го увеличи в третата четвърт. В свой стил Баскония гони до края своето, но опитът на Спанулис и компания удържаха устрема.

Петима играчи на Дейвид Блат завършиха с двуцифрен актив, а Никола Милутинов бе играчът на мача с 23 точки и 11 борби. Това е и най-доброто постижение в кариерата на центъра в Евролигата. Везенков приключи с 4 точки, две борби и асистенция.