Александър Везенков направил изключителен подарък на момичетата от Балкан, похвалиха се от клуба. Най-добрият български баскетболист, чиито корени са от Ботевград, ще сбъдне мечтата им да гледат на живо двубой от най-силния клубен турнир Евролига. Везенков поканил момичетата от школата на своя първи домакински мач от Евролига в Гърция този сезон изцяло на свои разноски. 

Поканата дошла още през лятото, когато първият българин, избран в драфта на НБА, направи няколко тренировки с момичетата, водени от Яна Пешева, докато се готвеше за своите мачове. Везенков останал впечатлен от тях и така накрая решил да ги зарадва с огромен подарък. Везенков е известен със своята скромност и по никакъв начин не е искал да се разбира за милата му постъпка, но от клуба все пак споделиха за милия жест. 

В петък, 19 октомври, от 21:00 тимът на Везенков Олимпиакос приема Армани Олимпия Милано в двубой от трети кръг на Евролига. Това ще бъде и първият му домакински мач от турнира в тима на Дейвид Блат, а момичетата от Ботевград ще имат възможност да видят изявите му на живо в 16-хилядната зала в Пирея, носеща името "Стадион на мира и дружбата".