Баскетболистът Александър Янев, който спечели титлата и купата на Австрия с тима на Гюсинг сподели, че предстоят му в този отбор е бил изключително полезен. Янев заяви още, че винаги би играл за националния отбор и по негово мнение държавният ни състав е трябвало да бъде сълран и това лято.

„Със сигурност трябваше да бъде събран националният ни отбор това лято, без значение че няма още избран треньор. Дали финансови или някакви други са причините, нищо не пречеше да се организира един лагер за един месец, може би в австрийския национален отбор са глупави, че ще се лишат от лятната си почивка, за да потренират. Въпреки че миналото лято хубаво си измиха ръцете с нас, винаги бих играл за националният ни отбор”, коментира Александър Янев пред bgbasket.com и продължи по темата с престоя си в отбора на Гюсинг:

„Със сигурност престоят ми в Австрия ми помогна много. Сезонът не беше никак лесен, имахме няколко поставени цели и мога да кажа, че ги преизпълнихме. Това бе най-добрият сезон, като постигнати успехи, до този момент в моята кариера.”

“Голям успех беше за ръководството спечелването на Купата и шампионата и отборът ни наистина остави много добри впечатления и направи добри резултати в ЕвроЧалъндж. Всички тези успехи бяха плод на невероятният отборен дух и сплотеност на терена и извън него. Досега не съм бил в отбор, в който да чувствам всеки един - играчи, треньор, президент, дори и фенове, като мое семейство. Хората навън знаят как да работят и да създават колектив”, коментира още Александър Янев и добави:

„В момента австрийското първенство е на същото ниво като българското, но разликата е, че тук в България само говорим и даваме акъли и се надяваме нещо да се случи от самосебе си, а там хората си вършат работата. Колкото и да не ми се иска спортът ни в България загива. Тази седмица ще започнем преговори за следващия сезон или за следващите два, защото ръководството иска да ни задържи с Чавдар Костов за повече време. Лятото е дълго и имам време да намеря правилното място за следващия сезон, не знам дали ще е пак в Австрия.”