Един от най-добрите баскетболисти в историята на Русия Андрей Кириленко бе първият лектор на Еврокампа в Тревизо, където бе поканен и Йордан Минчев.

Талантливото ни крило е един от малкото българи, получавали шанса да се изявят на престижния НБА камп. Минчев, който получи първа повиквателна за мъжкия национален отбор на България преди дни, е сред най-младите участници на кампа, където НБА скаути наблюдават за последно преди Драфта някои от топ проспектите.

Любо Минчев обяви състава на националния, Лилов не бе повикан

Български талант с покана за престижен баскетболен камп

В тренировъчния мач, който игра в първия ден от кампа, Минчев бе най-дълго на терена от своя отбор Маверикс - 28 минути, като записа една вкарана тройка, една борба, асистенция и открадната топка. Той си спечели и комплиментите на анализатора на SLAM Magazine Роджър Бон заради умението си да играе на различни позиции, пише BGbasket.com.

Преди това Кириленко, който в момента е президент на Руската федерация, говори на най-големите надежди на баскетбола и им даде ценни съвети. В залата по време на заниманията бе и ексцентричният президент на Далас Маверикс Марк Кюбан, както и словенската суперзвезда Горан Драгич.