Крилото на Фенербахче Йордан Минчев получи покана за един от най-престижните кампове в света - този в Тревизо, Италия.

Сборът на някои от най-добрите баскетболисти в Европа ще се проведе от 9 до 11 юни, а българин ще участва в него за първи път от 2011-та година насам.

Данчо Минчев в Сърбия: Работя, за да оправдая доверието

Единствените наши таланти, които са получавали покана за класния камп до момента са Христо Захариев и Божидар Аврамов, участвали през 2009-та, и Павлин Иванов през 2011-та, пише bgbasket.com.

Роденият през 1998-ма Минчев ще е един от най-младите участници в кампа това лято, като 18-годишните баскетболисти са наблюдавани от специалистите в Тревизо най-вече като бъдещи проспекти.

Данчо Минчев с нов силен мач в Сърбия

На кампа традиционно присъстват десетки представители и скаути на отбори от НБА, които наблюдават играчи, за да ги включат в списъците си за следене през следващите сезони. Там има и състезатели до 22-годишна възраст, които са преки кандидати за Драфта в НБА. Пълният списък с участници ще стане ясен до дни.

Последният мач на Йордан Минчев за Вършац, където играе като преотстъпен, е на 5 юни, след което Фенербахче го очаква обратно в Истанбул, за да тренира с еврошампиона до края на сезона в Турция.