България няма да може да разчита на плеймейкъра Дий Бост за важните двубои срещу Босна и Херцеговина и Франция от петия прозорец от квалификациите за Световното първенство в Китай догодина. 

Очаква се мачовете да пропусне и Арександър Везенков. Все се още няма отговор на запитването до Олимпиакос дали България ще може да разчита на Везенков поне за мача срещу Франция.

На 30 ноември, когато е двубоят срещу босненците, гръцкият тим ще играе срещу Будучност, което прави освобождаването на българина за мача с босненците крайно невероятно, пишат от родната централа.

Александър Везенков

източник: LAP.bg

Националите ни приемат Босна и Херцеговина на 30 ноември от 19 часа в „Арена Ботевград“.

Билетите са с цена 5 лева и ще бъдат продавани на касите на залата.

В офиса на БФБаскетбол обаче пристигна официално становище от Химки, където играе натурализирания гард Дий Бост, че клубът не пуска американеца за този прозорец.

Руският тим има мач на 30 ноември срещу Панатинайкос у дома от Евролигата. От клуба допълниха, че забраната за пускане важи и за другата звезда на Химки – Алексей Швед, който е звездата на Русия.

Руснаците, които са основни конкуренти на българите за класиране на финалите в Китай, имат гостуване във Финландия, а след това приемат класиралия се тим на Чехия.

Дий Бост

източник: LAP.bg