Българинът Александър Везенков привлече вниманието с представянето си последните срещи на своя Барселона. Националът получи повече игрово време, а и показа добри изяви, което пък предизвика един от популярните испански баскетболни журналисти Хавиер Ганчедо да направи интересен коментар по негов адрес.

Испанецът посочи Везенков като играч, от който очаква добро представяне в предстоящия трети кръг на Евролигата. Това се случи във връзка с популяризирането на играта за фенове в Еввролигата EuroLeague Fantasy Challenge в която участват и баскетболисти от участниците в турнира със свои виртуални отбори.

За да печели такъв отбор, трябва играчите, които е избрал всеки фен, да се представят силно в мачовете от Евролигата, за да печелят точки.

В съперничество със звездата на Фенербахче Богдан Богданович, Хави Ганчедо предприема някои рокади във виртуалния си отбор и тази седмица един от състезателите, на които залага е именно Александър Везенков.

“Опитайте се да разчетете проблемите с контузии. Джъстин Долман е с травма, така че избирам Везенков. Със сигурност Белград е трудно място за игра, но Везенков вече е участвал в подобни двубои с голямо напрежение в Гърция, Испания и Евролигата“, пише журналистът, визирайки факта, че очаква Александър Везенков да се възползва от шанса, който получава от треньора Йоргос Барцокас.

Барселона с Александър Везенков в състава гостува утре вечер, 26-и октомври в Белград на Цървена звезда в мач от 3-я кръг на Евролигата. До тук каталунците са с победа и загуба.