„Много съм щастлив за отбора“, заяви българинът Александър Везенков след победата на своя Олимпиакос над Байерн в Мюнхен с 82:71 в осмия кръг на баскетболната Евролига за мъже. Везенков изигра страхотен мач и помогна за успеха на гръцкия тим с 20 точки и 13 борби, както и впечатляващия коефициент на ефективност – 43.

„Започнахме наистина добре. Знаехме, че Байерн е в добра форма. Те победиха Анадолу Ефес, АЛБА. Да, липсват им някои важни играчи, но ние стартирахме добре мача, а след това загубихме контрол. Но бяхме наясно, че няма да е лесно при гостуването ни в Германия, така че съм много щастлив за отбора“, каза още Везенков за официалния сайт на Евролигата.

„Мисля, че показахме отлична защита, особено през първата четвърт и като цяло. Ограничихме грешките и мисля, че се справихме срещу тяхната защита“, добави българският баскетболист, който стана играч номер 1 на мача.

Старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас поздрави състезателите, както и феновете, които подкрепяха отбора в Мюнхен.

„Труден мач, но тук винаги е трудно да се играе. Направихме лоша втора част и в защита, и в нападение, но като цяло се справихме с тяхната енергия и контролирахме ритъма на мача. Мисля, че заслужено победихме. В Евролигата трябва бързо да забравиш какво се е случило в предишния мач. Сега имаме среща от гръцкото първенство, а после ден-два да се подготвим за Макаби. Всеки мач като гост е труден“, коментира Барцокас.