Сакраменто Кингс победи Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след продължение у дома, а българският баскетболист Александър Везенков записа 18 минути и 11 точки за драматичния успех на своите. Везенков добави 4 борби, 1 асистенция и 1 чадър към солидното си представяне.

Двубоят в Сакраменто беляза точно 20 години от дебюта в НБА на звездата на Лейкърс ЛеБрон Джеймс, като любопитното е, че първият мач на Краля е именно в Сакраменто. На корта двата тима направиха здрав сблъсък, като домакините имаха преднина от 15 точки в средата на втората част, но Лейкърс успяха да се върнат в мача и дори поведоха с 5 в последната четвъртина, а Леброн вкара мача в продължение с кош 13 секунди преди края. В добавените пет минути Малик Монк бе над всички и наниза 12 точки за Кингс, за да донесе втория успех на тима през сезона.

Александър Везенков записа най-много минути от началото на кампанията, като прекара на корта общо 18:21 минути. Той реализира четири стрелби от десет опита, включително 2/6 от тройката, като вкара и единственото си изпълнение от фал. Над всички за Кингс бе Де'Арън Фокс с 37 точки и 8 асистенции, Монк се включи с 22 точки от пейката, а Домантас Сабонис реализира редовния си дабъл-дабъл - 12 точки и 15 борби.

За Лейкърс Антъни Дейвис завърши с 30 точки и 16 борби, а Леброн Джеймс реализира 27 точки, 15 борби и 8 асистенции.

За Сакраменто предстои гостуване на Голдън Стейт Уориърс в четвъртък сутринта (българско време).