Най-добрият български баскетболист Александър Везенков игра около 19 минути за Барселона при успеха със 74:72 като гост над Ховентут (Бадалона), но не успя да вкара нито точка. Везенков взе 5 борби и направи 4 асистенции, а и четирите опита в стрелбата му не бяха точни. Българският национал започна мача от пейката, а победата за Барса е втора поредна в първенството.

Също така тимът може да се похвали и с 11 поредна победа като гост в Лигата. Кевин Серафен вкара 14 точки за победителите, а Ракийм Сандърс добави 13.

Барселона поведе с 8 точки в края на първата част, като накрая й авансът беше сведен до 6- 20:26. Домакините изравниха до 37:37 в края на първото полувреме, но в началото на третата част отлична стрелба имаше Адриен Мюрман, в крайна сметка завършил с 11 точки.

Успокоителната преднина дойде в края на частта, когато Пау Рибас, Томас Ортел и Сандърс вкараха последователно и направиха преднината на гостите 57:67. Накрая въпреки упражнения натиск от Ховентут, победата беше за Барселона./ БТА