Александър Везенков е все по-важна част от проекта на Барселона. Той започва с амбиция третия си сезон с екипа на каталунците. Началото през лятото на 2015 обаче не бе леко.

Везенков блести при първия мач в Лига Ендеса за сезона

"Не бях готов, аз осъзнах, че не бях готов и не мога да се сърдя на никого. Лятото след тази година бе много тежко. Пишеха постоянно, че Барселона иска да ме преотстъпи. Бях готов да загубя пари, да се върна, за да играя повече. Благодаря на баща ми, че не го позволи, че ме накараха да се преборя", сподели баскетболистът пред DIEMA SPORT.

Той обаче е доволен от случващото се с него в последната година. "Доволен съм от себе си, не съм доволен от постигнатото с отбора, защото не играхме нито един финал, не спечелихме нито една титла. Това бе болезнено."

"Бруклин ме избраха и съм много благодарен. Надявам се един ден да ми дадат шанс да покажа, дали мога. Но това е на заден план. Тази година ще сме много амбицирини. Аз съм много доволен от себе си, но трябва да продължавам и да не се успокоявам. Тази година ще е още по-трудна от миналата. Трябва да покажа, че това, което се случи миналата огдина не е случайно и не е заради контузените играчи, а защото заслужавам."

Барса на Везенков бие с тройка със сирената

"Амбициран съм, имам самочувствието, да спечеля всяка една минута на терена, да съм здрав, да работя, мисля, че ще направим един много хубав колектив. Надявам се след 1-2 години да мога да играя и на позиция леко крило без проблеми. Опитвам се да се подобрявам като цяло, нещата, които правя силно, да стават още по-добри, а нещата, в които не съм толкова добър, да ги подобрявам. Всеки състезател трябва да работи върху всичко."