Двама български волейболисти - Благовест Петров и Иван Власев ще играят за Барселона през новия сезон. През тази седмица двамата ще бъдат официално представени като нови попълнения на новака в испанската суперлига, който си е поставил амбициозни цели, пише bgvolleyball.com.

За последно, Благовест Петров игра за ВП Мадрид (Мадрид), а след това за отбора от град Мелийа, като остави отлични впечатления с изявите си на терена. Силни мачове с екипа на ВП Мадрид записа и Иван Власев, който бе като истински стълб в центъра на тима. 

Така Благовест Петров и Иван Власев ще се наредят до баскетболиста Александър Везенков и футболиста Джошкун Теменужков, които носят екипа на Барселона.

Снощи пък Благовест Петров отново даде подкрепата си за Александър Везенков, чийто тим Барса загуби гостуването си на Реал в Мадрид в третия мач от финалната серия в Лига Ендеса със 74:91 точки.

Петров, заедно със свои приятели за пореден път сформира българска агитка за Везенков, с който вече поддържат приятелски отношения.

Реал поведе с 2:1 победи във финалния плейоф, а четвъртия мач е отново в Мадрид, в сряда от 21.30 часа.