Барселона записа втора загуба от три мача в Евролигата, като сега каталунците преклониха глави пред сръбския шампион Цървена звезда. Срещата се игра пред над 18 хил. зрители в Белград и феновете на домакините си тръгнаха доволни след успеха със 76:65. 

Българският национал Александър Везенков игра за гостите от Испания, като прекара на терена 23 минути. В тях наниза 4 точки, овладя 6 борби, направи 3 асистенции и открадна една топка, като имаше едва две грешки за престоя си на терена. 

Мачът започна добре за Барса, като след първата четвърт резултатът беше 16:9 в негова полза. Последва обаче мощен натиск на "звездашите" във втората част, които тогава успяха да обърнат не само развоя на резултата, но и на целия мач. 

Те не спираха да нижат точка след точка и в крайна сметка на почивката се оттеглиха с преднина от 9 точки - 40:31. До края на мача разликата вместо да намалява, се увеличаваше в полза на сърбите и в крайна сметка те надделяха с 11 точки преднина при 76:65. 

Брад Олесън и Виктор Клавер бяха най-резултатни за каталунците, съответно с 15 и 12 точки, но тимът им продължава да буксува в Евролигата с актив от една победа и две загуби.

За Звезда Марко Гудурич отбеляза 21 точки, с което стана и най-резултатен в мача. Марко Симонович с 13 и Милко Биелица с 12 допринесоха още за успеха, който беше втори от три мача за сръбския първенец.