Българският баскетболист Александър Везенков даде любопитно интервю пред испанския вестник El Mundo Deportivo, в което говори за сезона с Барселона и плановете си за бъдещето, както и възможността – НБА. Везенков споделя, че е щастлив в Барселона и иска да остане възможно най-дълго с каталунците, да печели титли, а НБА е мечта, но в по-далечен план.

„Много съм щастлив в Барселона и се надявам в Барселона да са доволни от мен. Бих искал да продължа тук възможно най-дълго. Това е планът ми, да остана тук, да подобрявам играта си и да печелим титли с Барса. Разбира се НБА е мечта на всеки баскетболист, но може би в бъдеще, когато съм готов и когато спечеля с Барса. Сега единственото, за което мисля е Барселона”, коментира Александър Везенков.

Попитан дали се чувства готов за НБА, българинът казва: „В момента не. Искам да подобря играта си. Да играеш добре два или три месеца не значи нищо. Искам да постигна постоянство, за да мога да прекарвам повече време в игра и да помагам на отбора си да печели мачове, а защо не и титли.”

Везенков ще участва в драфта на НБА, в Испания го хвалят

Мениджърите на Везенков се похвалиха с резултатите му

На въпрос в какво се крие причината за добрата му форма в момента, националът отговоря: „Мисля, че причината се крие още в миналото лято, защото работих много индивидуално и с националния тим. Прекарах много часове в залата. Този сезон съм по-добре подготвен и физически, и психически, а и получих повече шанс да се докажа. Най-важното в крайна сметка е отборът и се опитвам да помагам на отбора да постигне максималните цели. Индивидуалните постижения не значат нищо, ако отборът не побеждава.”

Най-интересното от 28-я кръг на Лига Ендеса и рекорда на Везенков

„Сезонът е труден, имахме много контузии, лоши резултати... Но мисля, че сега нещата вървят добре. Имаме важен мач с Валенсия и за нас е важна позицията в лигата.  Ако победим, ще сме втори, а ако загубим – пети, така че мачът е много важен за нас. Сега ще играем по един мач на седмица и ще имаме повече време за тренировки, да си починем и да се подготвим. Мисля, че шансовете ни са добри. Вярвам, че психологията е много важна. Трябва да сме по-добре подготвени психически. Нямаме извинения. Мачът с Валенсия е възможност да покажем на хората, че сезонът не е загубен”, коментира Александър Везенков и продължава:

„Много се радвам, че треньорът ми даде възможността да покажа какво мога и че заслужавам да играя. Имах и по-добри, и по-лоши мачове, но най-важното е, че всички ме подкрепят. Не искам да разочаровам никой в клуба този сезон, работя здраво всеки ден. Сега ще имам повече време за тренировки. Не искам да съм само играч, който стреля добре от тройката, но и да правя повече неща. Мисля, че мога да ги правя и още не съм показал всичко, което мога. Има много място за развитие, като започнем от защитата.”

Двубоят на Барселона срещу Валенсия е в неделя, 16-и април от 19.30 часа и можете да го гледате на живо в GONG PLAY и по телевизия NOVA SPORT.

Барселона е временно на пета позиция с 18 победи и 8 поражения.

Преди това от 13.30 часа можете да проследите срещата между Уникаха и Морабанк Андора в GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2.