Везенков ще участва в драфта на НБА, в Испания го хвалят

Страхотна новина - най-добрият български баскетболист Александър Везенков ще бъде част от тазгодишния драфт за влизане в НБА, съобщава сайтът picknroll.bg. Тази година е последната, в която 206-сантиметровото тежко крило на Барселона може да бъде избран от някой от 30-те тима, тъй като навършва 22 години.

За разлика от предишните два сезона, когато Сашо подаде документи за участие в Драфта и, след сондиране на интереса към него от страна на мениджъра му Ник Лоцос, оттегли името си в последния момент, тази година познатата схема няма да бъде вкарана в действие.

Крайният срок за подаване на документи за участие в тазгодишния драфт изтича на 23 април, но сега Везенков няма нужда да го прави, защото попада автоматично в него. Така, на практика, той може да бъде избран, без изрично да се включва.

"Тази година няма нужда да включваме името на Сашо в драфта. Автоматично е в него! Това е последната му година, в която може да участва там", потвърди пред изданието мениджърът на национала Ник Лоцос.

В случай, че Везенков се откаже да влезе в НБА през драфта, то той има възможност да изрази желанието си да не участва в избора до 12 юни, когато изтича крайният срок за това на играчи, родени извън САЩ, и играещи извън NCAA.

През този сезон той се представя много добре с екипа на Барселона и прогресът му беше отбелязан от Баскетболната лига Испания. От там публикуваха в профила си във Фейсбук видео с някои от най-добрите изяви на Везенков и похвалиха представянето му. 

"През този сезон Александър Везенков направи крачка напред и показа, че е един от европейските баскетболисти с голямо бъдеще. Българинът вече показва своята страна на "убиец" от зоната за три точки, където процентът му на успеваемост е над 40% за целия сезон. А в същото време не се предава и в борбата под коша", написаха от АСВ. 

Свързани материали

  • В Гърция: Везенков с почти сигурно участие в драфта на НБА В Гърция: Везенков с почти сигурно участие в драфта на НБА
  • Мениджърите на Везенков се похвалиха с резултатите му Мениджърите на Везенков се похвалиха с резултатите му
  • Везенков с личен рекорд при успех на Барселона в Испания Везенков с личен рекорд при успех на Барселона в Испания
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
НБА баскетбол Александър Везенков

Легионери