На 18 години и три седмици, българският баскетболист Йордан Минчев направи своите първи стъпки в най-силния европейски клубен турнир - Евролигата.

Юношата на Левски записа минути при гостуването на своя Фенербахче на испанския Баскония. Минчев се появи на терена в последната четвърт, и остана на терена 7 минути и половина. Българският талант направи един пробив и опита стрелба от тройката за престоя си на игрището.

Той подписа с Фенербахче преди седмица, след като се подготвя с отбора от началото на сезона. В миналия мач на "фенерите" от Евролигата той остана на резервната скамейка.

Иначе Баскония не остави никакъв шанс на Фенербахче, като поведе рано в двубоя и повече не погледна назад. Играта на суперзвездите на турския гранд не спореше изобщо, и те записаха кошмарни проценти на стрелба.

Шейн Ларкин, Андреа Барняни и Йоханес Войтман бяха най-резултатни за успеха на испанския тим с по 13 точки, а 11 отбеляза Яка Блажич.

За Фенербахче нито един състезател нямаше двуцифрен точков актив, а най-много - 9 точки имаше Костас Слукас.

В другите срещи от Евролигата в петък, Галатасарай се наложи с 89:87 над Олимпиакос, а ЦСКА Москва победи Реал Мадрид с 91:90.

ЦСКА остава и единственият отбор без загуба през сезона дотук.