Втори българин ще заиграе в най-силния европейски клубен турнир по баскетбол - Евролигата - през този сезон, при това в един от най-големите отбори на континента.

18-годишният талант Йордан Минчев вече официално е част от състава на турския гранд Фенербахче за турнира, след като подписа договор за следващите шест години (2+2+2).

Той може да дебютира с екипа с номер 22 в жълто и синьо още тази вечер, в домакинския мач срещу УНИКС Казан, от 19 часа българско време, след като попадна в групата от 12 за двубоя.

Минчев, който стана топреализатор на Европейското първенство за юноши, Дивизия Б, през лятото, се подготвя под ръководството на легендата Желко Обрадович вече повече от два месеца.

Той получи страхотен шанс да премине във Фенербахче през август и използва по най-добрия начин дадената му възможност, като се доказа пред Обрадович и намери място в състава му.

Минчев взе участие в предсезонните контроли на турския отбор, а през последните седмици впечатли и в други проверки срещу местни тимове.

Отличните качества на младока се видяха вече и през миналия сезон, когато той бе основна част от мъжкия тим на Левски.

45 минути по-късно на паркета ще излезе и другият българин в Евролигата - Александър Везенков - чиято Барселона гостува на Макаби Тел Авив.