Деян Иванов допринесе с 10 точки за победата на неговия отбор, хърватския КК Сплит над Босна Сараево със 73-72. Срещата бе много интересна и се стигна до драматичен финал, съобщава bulgarianbasket.com. 13 секунди преди нейния край най-добрия играч на гостите, американеца Ленс Уйлямс вкара два наказателни удара и изведе отбора си напред с 2 точки 70-72. Буквално със сирената Сиришчевич вкара тройка и отбора на Сплит спечели с една точка.

Както и в полуфинала през първия ден Деян Иванов остави много добри впечатления с играта си и бе похвален от треньора Слободан Суботич. Най-много точки за Сплит вкара Сиришчевич – 16, а за гостите Уйлямс завърши с 24.

Победител в турнира, организиран от Сплит стана Задар, който победи на финала Широки Брег с 81-69.

В същото време се разбра, че съотборник на Деян Иванов ще бъде американският гард Марлон Гарнет. Сплит търсеше усилено атакуващ гард, с който да затвори селекцията за предстоящия сезон. Гарнет е играл малко в Бостън Селтикс, а има и доста опит в Европа. В Италия е защитавал цветовете на Месина, Бенетон и Варезе, а в Испания на Естудиантес. Очаква се същия да пристигне в Сплит идната сряда.

Сплит откриват новото първенство в Адриатическата лига на 3 Октомври, когато гостуват на сънародниците си от Загреб.