Бившият капитан на баскетболния ЦСКА Георги Давидов смени Франция със Швейцария. След като игра известно време в четвърта френска дивизия, за Андрезийо Бутеон, сега центърът ще се състезава за елитния Лозана Баскет до края на сезона. Давидов е вторият българин, който ще се подвизава в първа швейцарска лига (LNA), като от началото на сезона в тима на Женева Девилс играе гардът Людмил Хаджисотиров.

Лозана Баскет заема седмо място в LNA, където се състезават 12 отбора, и е с девет победи и девет загуби. Тимът игра снощи полуфинал за Купата на Лигата, но загуби от Бенетон Фрибург с 52:72. Жоро Давидов дебютира именно в този мач, като записа 27 минути на паркета и се отчете с 10 точки и пет борби. Купата на лигата стана притежание на Бенетон Фрибург.

До края на редовния сезон в Швейцария остават три мача, като за плейофите продължават първите осем и явно целта на Лозана, с привличането на опитния Давидов, е да стигнат по-далеч в първенството. Тимът на Хаджисотиров Женева вероятно ще играе плей-аут за оставане в елита.

Георги Давидов и Удо Хаджисотиров са двама баскетболисти, които бяха принудени да си търсят късмета извън граница, заради неуредиците в ЦСКА. И двамата успяха да осъдят „червения” клуб, ръководен от Георгиос Стерянопулос – босът, който доведе „армейците” до дъното.