Българският национал Александър Везенков не игра, а в негово отсъствие Олимпиакос (3-4) допусна драматична загуба със 72:73 като домакин от Фенербахче (6-1) в балканското дерби от седмия кръг на баскетболната Евролига за мъже.

Двата тима изиграха много равностоен мач, като през цялото време играта се движеше кош за кош и съвсем логично изходът на двубоя стана ясен в последната секунда. Тогава последователно Найджъл Уилямс-Гос и Никола Милутинов изстреляха топката към коша на "фенерите", но рингът и двата пъти се оказа най-верният помощник на турския отбор.

Най-полезен за победителите бе гръцкият национал Костас Слукас, който завърши с 20 точки и се отличи с някои ключови отигравания в края на двубоя, включително и последните 6 точки за тима си.

За Олимпиакос, който допусна трета поредна загуба, Костас Папаниколау отбеляза 18 точки.

Другият български национал в турнира - плеймейкърът Дий Бост, започна като титуляр за руския Химки (1-6), като игра 30 минути, в които записа 8 точки, 6 асистенции, 2 борби и 1 открадната топка при поражението със 74;79 като гост на Реал Мадрид.

За "кралския клуб" това бе седма поредна победа от началото на турнира и тимът оглавява класирането с максимален актив до момента.

Домакините имаха сериозно преимущество в хода на срещата и водеха през почти цялото време, но в самия край гостите от Москва опитаха да направят обрат. Тогава обаче Джейси Керъл и Фабиен Косьор взеха нещата в свои ръце и не позволиха на Химки да постигне втора победа в турнира.

Керъл бе най-резултатен за Реал с 15 точки, а 13 прибави Косьор. За Химки с по 16 пункта приключиха Тони Крокър и Антъни Гил.

Черногорският Будучност постигна първата си победа в турнира от почти 16 години, след като се наложи с 99:84 като домакин срещу испанския Баскония (2-5).

В Подгорица домакините счупиха рекорда на Евролигата по отбелязани тройки, реализирайки 21, което се оказа непосилно за преодоляване от страна на гостите.

Френският национал Едуин Джаксън бе най-добър за победителите с 24 точки, а Ърл Кларк добави още 20.

За Баскония Торнике Шенгелия завърши с 16 точки.

В последния мач от програмата в четвъртък италианският представител в турнира Олимпия Милано постигна пета победа, след като се наложи с 98:92 като гост над аутсайдера Дарушафака (1-6).

Гостите завършиха срещата с отбелязани 18 тройки, като над всички бе Майк Джеймс с 21 точки. Владимир Мицов добави още 20 за победителите, докато Неманя Недович завърши със 17. За турския отбор Майкъл Ерик реализира 16 точки, а Рей Маккълъм остана с 13.

Резултати от седмия кръг в Евролигата по баскетбол за мъже:

Дарушафака - Олимпия Милано 92:98

Будучност - Баскония 99:84

Олимпиакос - Фенербахче 72:73

Реал Мадрид - Химки 79:74/БТА