Левски Лукойл продължава с колебливото си представяне във втората групова фаза на турнира за Купата на ФИБА. Родният шампион беше разгромен в гостуването си на унгарския Алба Фехервар с 56:89 (19:23, 18:18, 10:20, 9:28) и се закотви на дъното на групата си.

Тази развръзка стана факт след много слабо второ полувреме на родния представител. За Левски Лукойл това е общо трета поредна загуба за последните осем дни, след като през уикенда допусна и първа загуба в родния шампионат. Българският тим е на последно място в класирането в групата с две поражения от два мача.

В Унгария двата тима изиграха равностойни първи 20 минути и на почивката домакините имаха скромен аванс от 41:37, след като битката беше доста завързана. В играта на българите обаче настъпи много сериозен срив през третата и четвъртата част и за второто полувреме те вкараха само 19 точки, докато съперникът им беше почти два и половина пъти по-резултатен.

Унгарците направиха серия от 20:8 в третата четвърт и взеха аванс с 61:45, но не се спряха дотук. В началото на последната четвърт те записаха още една унищожителна серия за 23:4, довела резултата до 84:51 в тяхна полза и без проблеми доиграха мача, който спечелиха с 33 точки разлика срещу български шампион.

Деян Иванов вкара 13 точки за Левски, Христо Захариев добави 11, а Патрик Рембърт - 10. Техните усилия обаче бяха твърде недостатъчни и Левски Лукойл записа най-тежката си загуба този сезон. Джордан Хийт завърши с 22 точки за домакините, 17 добави Алерик Фрийман.