"Отборът на Спартак заслужаваше успеха днес. Слаба трета част за нас. Съперникът имаше и спортен шанс, но това не обезценява тяхната победа и не ни оправдава нас", заяви старши треньорът на баскетболния Левски Лукойл Тити Папазов след изненадващата загуба на състава в Плевен от Спартак с 83:90 точки в мач от 10-ия кръг на НБЛ.

"Имаше ситуации, в които можеше да се закачим, но на гребена на емоцията, Спартак победи заслужено. Имаме нисък процент за две точки. Не сме подценили мача в Плевен, но трябва да забравим за тази загуба", добави Папазов, цитиран от официалния сайт на НБЛ и българската федерация по баскетбол.

Капитанът на Левски Лукойл Асен Великов коментира: "С оглед играта ни на терена, заслужена победа за Спартак. Ние бяхме безобразни, както в нападение, така и в защита. Със сигурност подценяване не е имало. И да търсим и да не търсим оправдание, днес съперникът спечели напълно заслужено."

Старши треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски сподели след срещата: "На нас ни беше ясно, че да задържим Левски Лукойл до 80-85 точки, да бъдем обективни, е просто невероятно. Те са най-добрият отбор в нападение и знаехме, че трябва нашето да върви. Знаехме, че няма как да стане само с 1-2 играчи. Абсолютно всеки свърши неговата работа. Всички са герои и им благодаря, както и на публиката."

"На Левски Лукойл им липсва Христо Захариев, а освен това не са в най-добрата си форма. Тази почивка от три седмици явно им е повлияла. Ние пък имахме един период от месец, в който имахме много контузени и нямахме нормален тренировъчен процес. Сега тренираме в пълен състав и това оказва влияние на мачовете. Направихме един добър мач", пък каза баскетболистът на Спартак Цветослав Острев.