Балкан записа много важен успех у дома над Цмоки Минск с 95:81 точки и оглави група В във ФИБА Къп, а старши треньорът Небойша Видич заяви, че отборът му е показал голямо сърце срещу един много силен противник като Цмоки Минск. 

"Подготвихме се за мача. Имахме няколко тактически идеи, но казах на моя отбор, че този тим, който покаже повече желание и иска повече победата, ще спечели. Мисля, че играчите ми определено показаха големи сърца. За мен не е изненада, че имам състезатели, които са способни да вкарват и да създават ситуации, когато не ни се получат първоначалните идеи. Доближихме се до индивидуалните качества, които имаме. Това е причината, поради която победихме наистина добрия отбор на Цмоки", заяви Видич, цитиран от официалния сайт на Балкан.

"Всъщност, не съм напълно доволен. Това е началото на сезона. Един сериозен отбор не може да позволи на опонента да го накара да направи толкова много грешки. Това е лошото. Хубавото е, че спечелихме с 14 точки и все още има какво да подобряваме. Това е нещото, което ме прави наистина щастлив. Виждам, че отборът ми може още. Това е добър отбор с добри играчи", добави Небойша Видич.

Относно предстоящия мач с Левски Лукойл в събота на 27-и октомври треньорът заяви, че със сигурност ще бъде тежък мач.

"Някои играчи имаха много минути. С този подход и тези големи сърца, които показаха моите момчета, не се страхувам от никой, особено в нашата зала", категоричен бе Видич.