Баскетболният Цървена звезда счупи европейския рекорд по посещаемост в зала, след като двубоят му срещу Будивелник Киев от четвъртфиналите на турнира Еврокъп бе наблюдаван от 24 232 души в Белградска арена.

Звезда спечели със 79:70 точки, но след продължение и с общ резултат 158:152 успя да се класира за полуфиналите на турнира.

Броят на феновете бе официално обявен от клуба, а с това Цървена звезда счупи предишния рекорд, също отбелязан в Белградска арена през 2009-а година, когато Партизан игра с Панатинайкос пред 22 567 души.

ВИДЕО от продължението на двубоя Цървена звезда- Будивелник ВИЖТЕ ТУК

Рекордът за всички времена за посещаемост на баскетболен мач е от 1966 година, когато 80 000 зрители наблюдават финал на КНК между АЕК Атина и Славия Прага, но този двубой е игран на открито.

На полуфиналите на турнира Цървена звезда ще се изправи срещу Уникс Казан, а Валенсия излиза срещу Нижни Новгород. Мачовете са на 1-и и 9-и април.

Снощи Уникс отнесе ТЕД Анкара с 88:52 точки, а Нижни Новгород победи Апоел Йерусалим с 88:72 точки в реваншите от четвъртфиналите в Еврокъп.