Баскетболистите на Лукойл Академик загубиха и втория си мач в груповата фаза на турнира Еврочалъндж, след като отстъпиха при гостуването си в Естония на местния Тарту Рок с 59:71 точки. Така тимът воден от треньора Йовица Арсич вече има две поражения в група В на състезанието, след като загуби от унгарския Кьорменд на старта.

„Студентите” изиграха слаб мач, като реализираха едва 9 точки във втората част и 10 в третата. На почивката вицешампионите на България изоставаха с 22:31 точки. Лукойл опита да навакса в последната част, като вкара 27 срещу 20 точки за естонците, но вече бе прекалено късно.

Баскетболистите на Лукойл Академик имаха слаба успеваемост в стрелбата и реализираха едва 17 от 45 опита от средно разстояние и 4 от 13 опита за три точки. Освен това българският състав инкасира само 3 асистенции за целия двубой срещу 17 за естонците.

Трима американци бяха сред най-резултатните за „студентите”. Тери Смит се отчете с 15 точки, с 14 точки и 10 борби завърши Чарлс Томас, но с едва 4 точки стрелби за 2 точки от 13 опита. Морик Къри пък реализира 13 точки, а капитанът Тенчо Банев завърши с 9 борби и само 1 точка. Крис Минков приключи с 4 точки в срещата.

За Тарту Рок, който вече е с актив една победа и една загуби с по 19 точки допринесоха Валмо Крийса и Янар Талтс.

В другия двубой от групата Кьорменд победи със 77:76 точки румънския Енергия Ровинари и излезе начело във временното класиране.

ЗАПИС НА ЦЕЛИЯ МАЧ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК: