Наставникът на баскет-първенеца на България ЛукОйл Йовица Арсич заяви след успеха на тима над Простейов със 70:65 точки, че е доволен най-вече от победата.

„Доволен съм, че бихме, защото знаете миналата година какво се случи. Можеше и да е по-голяма разликата, но можеше и да не е. Имаме потенциал да играем по-добре. Явно са ни разузнали добре и не ни позволяваха да правим неща, които обикновено правим. Когато те играят нестандартно, ние трябва малко по-добре да импровизираме. Трябва да се направят някои неща, когато противникът започва да импровизира. Надявам се, че във втория мач ще реагираме по-добре на такива изненади и да бием и там. Да, оптимист съм за реванша. Щеше да е малко по-спокойно разликата да е 10-11 точки, ама вече казах, че имаме състезатели, които вършеха добра работа на терена, но физически не са готови да са 30 минути на терена. Правих смени затова, че някой е изморен, а не, защото не прави нещата както трябва”, коментира Арсич след първата победа над чехите в двубоя от квалификациите за Еврокъп.

„Новите играчи имат нужда от време да се адаптират, но имат потенциал. Основно тези от мината година трябва да свършат работата в тези квалификационни мачове. Нормално е в началото на официалните мачове да има някакво притеснение. Очаквах просто да играем по-лесно. Това, което ме притеснява е, че нямахме доминация в борбата. Това е засега. Когато отборът се събира по това време е така. Не мога да кажа на ФИБА, че европейското първенство трябва да свърши по-рано или кога да са квалификациите. За нас щеше да е много по-добре да имаме още време за подготовка”, каза още старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич.