Спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков заяви, че е уверен в крайния успех на „студентите” след първата победа на отбора в сблъсъка с Простейов в квалификационния кръг на турнира Еврокъп.

„Можеше да бъде по-голяма разликата, но можеше да бъде и по-малка. Видяхте как протече мачът. Чехите пристигнаха за това, което постигнаха според мен. Играха на дълги нападения. Нямаше някакво напрежение при тях. При нас е добре, че въпреки че тежко играхме, победихме. Пред тяхна публика вече напрежението ще е при тях. Убеден съм, че нашият тим ще победи и там”, коментира Сашо Везенков и продължи:

„Нещо повече не мога да кажа, дали ще има в селекцията на ЛукОйл, но ще претърпи корекции. Имам нещо предвид. Ще го обсъдим с треньора. За мен ще е неуспех да не победим отбора на Простейов. Корекции не за смени, а нещо, което ни трябва. Виждате, че нашият тим има проблем в защитата. Трябва момчетата да се стегнат малко. Няма нищо страшно. Отиваме в Чехия, започваме от нула на нула и това е.”

За Арена Армеец, където ЛукОйл игра мача си с чехите, Везенков сподели: „Тази зала е бижу. Европейска зала. Като влезеш тук, може да си помислиш, че не си в България. Има си всичко. Има малък проблем. Както ние, така и чехите направихме по една тренировка тук. Но вие знаете какви са цените и как стои въпросът. Ако ние останем да тренираме тук една седмица, този мач може да ни излезе и над 30 хиляди лева.”