Шампионите от ЛукОйл Академик излетяха с почти час закъснение за Рим от летище София. „Студентите” трябваше да тръгнат в 13.35 часа за Италия, но полетът им бе отложен за 14.25 часа. От Рим баскетболистите ще се отправят с вътрешен полет към Венеция, а от там с автобус към Тревизо.

Състезателите водени от наставника Желко Лукаич имат планирани две тренировки на италианска земя преди двубоя утре от 21.30 часа от третия кръг на турнира за купа УЛЕБ.

Отборът на Бенетон, който е на дъното във временното класиране в групата с две загуби до тук, най-вероятно няма да бъде воден от новия си треньор Октай Махмути.

„Всичко е възможно в баскетбола. Не се застраховам, но една загуба от Бенетон, не е като от Дунав Русе или от Рилски спортист. Мачът не е на живот и смърт или да зависи всичко от него. Не е амплитуда, ако играем малко по-слабо от онова, което показахме във вторник. Мотивацията на италианците не зависи само от треньора, пък и доколкото знам новият треньор Октай Махмути няма да води мача, но това си е проблем на Бенетон. Чакаме Лучано Капикьони в последните 15 дни на декември, за да изясним нещата, но Стевин Смит е освободен твърдо от отбора”, коментира спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков.

„Не обръщам внимание на имената. Отиваме в Тревизо, за да играем нашата си игра. Знаем, че срещата с Бенетон ще е тежка. Те имат какво да доказват. Гледам на всеки мач по отделно. Чувствам се добре. Съотборниците ми помагат много”, сподели американският плеймейкър Уили Дийн, който пак ще организира играта на „студентите”.