Баскетболистите на ЛукОйл Академи ще отпътуват със закъснение за Италия, където утре вечер гостуват на Бенетон Тревизо в третия кръг на купа УЛЕБ. „Студентите” са без контузения плеймейкър Димитър Филипов и освободения Стевин Смит. „Отиваме като за всеки друг мач. Ще гоним шансовете си да вземем точки навън. Всичко зависи от нашата си игра и това как ние ще се представим в Тревизо. В момента Бенетон е доста непознат състав за нас. Знаете за информациите за нов играч и за смяна на треньора. Много е важно как ние ще подходим утрешния двубой. Това, че Бенетон са последни в групата, не значи нищо. Ние сме втори, а показахме две различни лица. Бенетон е голямо име и познат в европейския баскетбол. Имат голяма традиция. Две загуби нищо не значат. Не знам точно какво е състоянието на Митко Филипов. Той ще ни липсва. Следобед ще мине на нов преглед”, коментира сръбският наставник на шампионите Желко Лукаич на летище София.

Македонецът с български паспорт Ристе Стефанов пък заяви: „Ще видим там, какво ще се случи. Дано да покажем същата игра както във вторник срещу немците от Артланд Драгонс и да бием. Винаги, когато се сменя треньор, има подем в отбора. Всички се концентрират. Италианците ще играят агресивно. Сблъсъкът ще е тежък. Надявам се да играем силно в защита и умно в атака. Мисля, че имаме големи шансове за успех. Никой не очакваше да бием с 44 точки германския тим, но и това се получи. Дано да е така и в Италия. Мисля, че ще се справим. Свикнахме с новия плеймейкър.”

Капитанът Тодор Стойков заяви от своя страна, че независимо от моментното си състояние Бенетон е голямо име и клуб с традиции, а гостуванията винаги са по-различни от срещите у дома. „Трудно ще е. Имат нов треньор. Ще играем нашата си игра, пък каквото се получи”, каза Стойков на път за Тревизо.