Адриатическата лига по баскетбол е сред най-престигните регионални клубни състезания, но всяка година се сблъсква с организационни проблеми. През миналия сезон до последно не се знаеше кой ще организира заключителния турнир, ръководството е под непрекъснат обстрел заради съдийството, а от следващия сезон отборите биха могли да станат с един по-малко.

Става дума за отбора на Солнок. Унгарският баскетболен съюз е поставил условия пред ръководството на клуба, настоявайки от есента освен в Адриатическата лига, да участва и във вътрешното първенство. Ако не се стигне до компромис, Солнок ще бъде принуден да напусне регионалната надпревара.

„Тази информация все още не е потвърдена. Очакваме в следващите дни да имаме по-ясно представа”, коментира спортният директор на Адриатическата лига Йосип Билич.

Евентуално отпадане на Солнок би довело до проблеми за ръководството на Адриатическата лига, защото унгарците са един от клубовете, които плащат, за да получат право на участие.

Победителят в Адриатическата лига получава право на участие в Евролигата.

През години различни български отбори са проявявали интерес към предстижната надпревара, но досега роден тим не е участвал в Адриатическата лига.