Баскетболният тим на Рилски спортист посреща унгарския Солнок довечера в четвъртия си двубой от турнира Еврочалъндж. Мачът е от 17.30 часа в Арена Самоков. Българският състав е на трета позиция във временното класиране в своята група с победа и две поражения до момента. На първите две позиции са Солнок и Цмоки Минск, които имат по две победи и една загуба в актива си. Последното място се заема от румънския Муреш, който също като Рилски спортист е с един успех от три изиграни мача.

Рилски спортист загуби първия си сблъсък със Солнок на старта на турнира в Унгария. Тогава воденият от треньора Росен Барчовски тим започна силно, но претърпя поражение с 66:73 точки, а най-полезен бе Шон Барнет с 15 точки, 8 борби и 4 асистенции. Американецът пропусна последния двубой на Рилецо във вътрешното първенство. Дебют за състава пък се очаква да направи друг американец Уил Уокър, който бе привлечен за заместник на освободения Корин Хенри.

Отборът от Самоков има още две срещи до края на надпреварата с групата, след домакинството на унгарците, като това са две гостувания в Минск и Румъния, съответно на 10-и и 17-и декември.