Старши треньорът на баскетболния Балкан Небойша Видич отправи критики към своя отбор след загубата от Ден Бош, независимо че „зелените“ се класираха за груповата фаза на ФИБА Къп.

В следващия етап тимът от Ботевград ще играе Цмоки Минск, АЕК Ларнака и Белфиус Монс. Въпреки силните съперници, Видич се надява отборът му да се пребори за второто място в своята група. 

"Щастлив съм, че достигнахме груповата фаза на ФИБА Къп, но не и от начина, по който играхме тази вечер. Не го казвам само, защото загубихме. Да вкараме само 66 точки в нашата зала е недопустимо. Определено Ден Бош подобри играта си за последните седем дни. Имаха много по-добра енергия и бяха по-агресивни. Не мога да си спомня да съм гледал баскетболен мач, в който единият отбор има само една борба в нападение", коментира Видич, цитиран от bgbasket.com и добави:

"Не съм доволен от енергията, с която подходихме към мача, нито пък от движението на топката. В определени моменти бяхме прекалено меки. Първата ни цел бе да се класираме за груповата фаза и да си осигурим поне още шест мача в Европа. Ще опитаме да използваме шанса си и да завършим втори, но на първо място искам моят отбор да играе добър баскетбол."