Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев смята, че поражението на тима от белгийския Антверп се дължи най-вече на проблемите в нападение на състава, както и напрежението в тима. Шампионите паднаха с 63:71 точки като домакин в четвъртия си мач от втората фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.

"Нямаше нито настроението, нито силата, която трябва да имат играчите в един такъв мач. Имаше прекалено много напрежение в отбора, което доведе и до тези 19 грешки. Нашият отбор по принцип не играе чак толкова бързо, че да прави толкова грешки. Проблемът ни беше в грешките и отворените стрелби, които изпуснахме", сподели Тони Дечев след срещата и продължи:

"През първото полувреме играхме по-добре и можехме да натрупаме преднина, която да ни даде спокойствие. Ние губехме с 1 точка на полувремето, което според мен внесе още повече притеснение в играчите. Бях почти сигурен, че не можем да победим Антверп с повече от 22 точки. Днес не се получиха нещата." 

"Притеснявах се повече от играта ни в защита, защото се вижда вече, че в отбора има натрупана умора. Личи си просто по поведението на играчите, по езика на тялото им. Една такава агресивна защита, на която аз разчитам, се играе от свежи състезатели. Днес обаче проблемът не беше защитата, а нападението. Това, че направихме толкова много грешки, в един момент всеки реши сам да решава ситуацията, топката не се движеше достатъчно бързо", коментира наставникът на "студентите" и добави:

"Продължавам да съм оптимист и смятам, че ако успеем да се съберем и да победим в следващите двама мача, това на практика са преките ни конкуренти. Ще се опитаме да изместим някой от останалите два отбора Докато има теоретичен шанс, ще се борим."

На въпрос за състоянието на гарда Асен Великов, Тони Дечев заяви: "Асен получи някакаква контузия на мача с Рилски спортист. Още тогава имаше сигнал, че нещата не са добре. Прегледът показа, че той днес не може да помогне. Утре вече ще премине всички нужни изследвания и ще видим колко време ще е необходимо. В момента за мен е по-важно как да възстановим играчите и психически, и физически, защото се вижда, че отборът започва да играе трудно. Трябва да видим какво трябва да подобрим и да поправим."