Старши треньорът на българския баскетболен шампион Левски  Константин Папазов заяви, че словенският Кърка Ново Место е  фаворит в утрешния мач между двата отбора от шестия кръг на  Адриатическата лига. "Сините" са домакин на мача, който е от  18.00 часа в зала "Универсиада".

"Това е труден момент за целия клуб, но баскетболната игра ни  обединява. Надяваме се на пълна зала в събота, тъй като нашите фенове показаха, че са готови да умрат за нас. Ние ще им покажем същото, докато се опитваме да оцелеем."

"Имаме много трудна програма - да играем с три от най-добрите четири отбора за  няколко седмици. Ако в отбора всички бяха здрави, щяхме да се  опитаме да бъдем на най-високо ниво, да се опитаме да победим Кърка. Те са фаворити, но наш дълг е да направи страхотен  спектакъл за феновете", каза Папазов преди мача.

Своето мнение даде и центърът на "сините" Николай Върбанов. Той сподели, че въпреки всички проблеми извън игрището, отборът ще направи всичко възможно да стигне до успеха в този мач. 

"Ние сме наясно, че имаме всякакви проблеми, но се опитваме да  се съсредоточи върху баскетбола. Това е всичко, което има  значение, и ние винаги трябва да излизаме и да играем за победа."

"Кърка е много силен противник, с много опитни играчи, класни  чужденци и много добър треньор. Надяваме се, че с феновете зад  нас, ние ще имаме шести играч и ще направим още един успешен мач в Адриатическата лига", коментира Върбанов.