Старши треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов даде интервю за Дарик радио и GONG.BG, в което сподели очакванията си от предстоящия мач с литовския Шяуляй, който е днес от 20.00 часа българско време.

Двубоят е първи от първия квалификационен кръг на Шампионската лига на ФИБА Европа.

"Всички играчи са на разположение", заяви Тити Папазов и добави:

"Само Калоян Иванов е след ангина, но безпорно е по- добре от миналата седмица. Много дълго продължи заболяването му. Сега всички са здрави. Наясно съм със стартовата петица, с която ще започнем. Двамата близнаци - Калоян и Деян, Божидар Аврамов, Христо Захариев и Патрик Рембърт, така както започнахме и финала за Суперкупата."

Тити Папазов сподели и впечатленията си и от залата, в която ще се играе мачът:

"През 2011 година тук е имало мачове от европейското първенство и затова разполагат с хубава зала за 5 700 души. Голяма, хубава зала, която силно се надявам да не се напълни, очакванията са да има доста хора, защото баскетболът е спорт номер 1 в Литва. И за тях ще е интересно, защото е първи мач на любимия им отбор."

Старши треньорът на Левски Лукойл е на мнение, че българите са малко по- добре запознати с противника. Големите плюсове на литовците са, че са представители на тази голяма в баскетбола школа и 8 човека са запазили в отбора от миналата година и са по- обиграни.

"Ние имаме по- опитни играчи", счита Папазов.

"Силно се надявам да постигнем добър резултат преди реванша в София. За да успеем трябва винаги да играем за победа, защото ако не бием, то поне загубата да е минимална. Ние и при загуба няма да се откажем на реванша да поправим нещата. Надявам се в събота на реванша да дойдат максимално хора да ни подкрепят в събота", завърши Тити Папазов.