Отборът на Левски Лукойл ще стартира редовния сезон в НБЛ на 6-ти октомври със среща пред празни трибуни в столичната зала Универсиада.

Шампионите приемат Спартак Плевен в първия кръг, напомнят от Националната баскетболна лига.

Съгласно решение на ДАС от 25.05.2018 г. и съгласно чл. 32.7 от ДАП първата им домакинска среща срещу отбора на БК Спартак Плевен на 06.10.2018 г. срещата трябва да се проведе пред празни трибуни. с решение № 80 дисциплинарната комисия на НБЛ наложи глоба в размер на 5 000 лв. и принудителна мярка "провеждане на домакинска среща пред празни трибуни от една среща" на основание ч. 32.7, т. 2а от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред от група лица по време на срещата, което създава ненормална обстановка на терена и извън него, и довело до прекратяване на срещата във втори мач от финална серия, проведена на 23.05.2018 г. между отборите на БК Левски Лукойл и БК Балкан. 

Тъй като втората финална среща бе последният домакински мач за отбора на Левски Лукойл за сезон 2017-2018, наказнието не бе наложено, но съгласно правилата на НБЛ остава валидно. Дисциплинарният правилник гласи "В случай че наказанието лишаване от състезателни права или лишаване от право на изпълнение на функции или лишаване на БК от домакинство за определен брой срещи не може да се изпълни до завършването на спортно – състезателната година, то изпълнението на наказанието продължава и през следващата спортно – състезателна година."

Списък на лицата, имащи право на достъп до домакинските срещи на отборите, наказани с принудителна мярка „провеждане на среща без публика” :

1. Представителен отбор на гостуващия БК (включени в тимовия лист) - до 19 човека;

2. Представителен отбор на БК домакин (включени в тимовия лист) - до 19 човека;

3. Длъжностни лица по назначение:

- Назначените дежурен представител на БФБ и  съдии за срещата

- Назначените секретари, статистици и информатор на срещата

- Видеоператор на БК домакин

4. Ръководителите и служителите на БФБ и членовете на УС на БФБ;

5. Ръководителите и служителите на НБЛ

6. Ръководители и служители на БК домакин - до 8 човека;

7. Ръководители и служители на БК домакин - до 8 човека;

8. Обслужващ персонал в залата (за почистване на терена, залата и техническа поддръжка) - до 4 човека;

9. Акредитираните спортни журналисти 

Решение №80 на ДАС към НБЛ от 25.05.2018 година.